Over ons

Een snuifje historie

65 jaar Scholtens Woninginrichting

Nou vooruit, we denken liever aan de toekomst en leven in het nu maar een snuifje historie hoe Scholtens Woninginrichting al meer dan 65 jaar zo’n betrouwbaar adres is geworden mag niet ontbreken.

Het was opa Co Scholtens die in 1957 de zaak begon. Toen in de Golofkinstraat in Zaandam. Maar niet voordat hij zelf een gedegen opleiding had gevolgd tot meubelstoffeerder. Met praktijkervaring opgedaan bij Constant Wormerveer. Maar ook met een leermeester uit Oostenrijk.

Westzijde vaste adres

In 1972 werd de Westzijde 166 het vaste adres. Kantoorboekwinkel Blees verhuisde en tweede generatie Scholtens, vader Han (inmiddels 79 lentes jong en nog altijd steun voor zoon Richard), zag zijn kans schoon en trok het historische pand. De woonkamer moest eraan geloven en werd bij de winkel getrokken. Met achterin het pand genoeg ruimte voor het kantoor en atelier, opslag van materialen en meubelen.

(H)echt familiebedrijf

Derde generatie Scholtens

'Het is en blijft een prachtvak'

Richard is de derde generatie Scholtens die als meubelstoffeerder en woninginrichter werkzaam is. “Het is en blijft een prachtvak. Je maakt mensen altijd blij als ze hun  geliefde meubelstuk opgeknapt terug zien. Of als hun woning is voorzien van een prachtig interieur.”

Scholtens is ook een echt familiebedrijf. Want ook Han’s vrouw Hil werkt nog achter de schermen mee. Zij is de controlerende factor in de boekhouding. Daarnaast helpt Miranda Groen mee als coupeuse/stoffeerster. 

Winkel is basis

De winkelinrichting van Scholtens aan de Westzijde wordt bewust authentiek gehouden. Als eerbetoon aan de historie van drie generaties stoffeerders annex woninginrichters.

“De winkel vormt al meer dan 50 jaar de basis van onze zaak. De plek waar je gewoon kunt binnenstappen en op je gemak kunt rondkijken en je keuze in gordijnen, vloerbedekking en meubelstoffering kunt maken."

Familiebedrijf